IMG_20140914_175501 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Vijftien personen uit onder meer Alblasserdam (2) en Nieuw-Lekkerland (8) doen op zaterdag 11 oktober mee aan de DiaBeatit Run. De renners trotseren die dag de Euromast en lopen vervolgens in estafette de dubbele marathon van Rotterdam naar Amsterdam. Hoofdpersonen in het verhaal zijn Luna van Aarle (9) uit Nieuw-Lekkerland en Shae Schults (10) uit Strijen.

Eind 2013 staat het leven van twee gezinnen compleet op zijn kop. Bij Luna uit Nieuw-Lekkerland en Shae uit Strijen wordt de diagnose ‘Diabetes Type 1’ vastgesteld. Dit verandert hun leven ingrijpend. Diabetes type 1 houdt in dat de alvleesklier geen insuline meer aanmaakt doordat het afweersysteem de cellen die insuline produceren uitschakelt. Daarom is het nodig om bij alles wat er gegeten wordt zelf door middel van een insulinespuit of pomp insuline toe te dienen.

Klik
De weken na de diagnose staan vooral in het teken van ziekenhuisbezoeken, leren insuline spuiten, bloedwaarden controleren en het leren berekenen van koolhydraten in voeding. Tijdens een van deze bezoeken aan het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht zaten Luna en Shae samen op gesprek bij de diabetesverpleegkundige. Het klikte tussen de meiden en tussen de moeders en telefoonnummers werden uitgewisseld.

Team
Via Facebook hoorde Sandra Brouwer, de moeder van Shae, dat er op 11 oktober 2014 een Diabeat it Run wordt georganiseerd. Samen met Joyce Bouter, moeder van Luna, proberen ze een team samen te stellen. Na wat rondbellen bij familie en vrienden lukt dat vrij snel. Inmiddels hebben ze een team van tien renners en vijf begeleiders.

Diabeatit run
De DiaBeatit Run is het nieuwe en zeer uitdagende hardloopevenement voor het Diabetes Fonds. Deelnemers trotseren op zaterdag 11 oktober de Euromast en lopen vervolgens in estafette de dubbele marathon van Rotterdam naar Amsterdam.

589 treden, 84 km, 1 doel diabetes verslaan
Eén Runner per team start onderaan de Euromast om na niet minder dan 589 traptreden zijn of haar teamgenoten boven in de mast op te halen. Vervolgens leggen de teams een parcours af dat dwars door het Groene Hart gaat om na 84 km te worden onthaald bij het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Het Diabetes Fonds
De opbrengst van de DiaBeatit Run gaat naar het Diabetes Fonds voor wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van diabetes. Onderzoek brengt de toekomst sneller dichterbij. Een toekomst met betere behandelingen voor diabetes, zoals niet meer hoeven prikken en spuiten. Een toekomst met vrijheid, zonder angst voor nare gevolgen van diabetes.

500 euro per persoon
Een team samenstellen was voor Sandra en Joyce niet de enige uitdaging. Elke renner moet 500 euro sponsorgeld ophalen. En daar hebben ze met het hele team de afgelopen maanden keihard voor gewerkt. Familie, vrienden, collega’s, bij iedereen langs om te vragen voor sponsoring. Maar ook bedrijven aanschrijven, rommelmarkt verkoop, taartenveiling en het verkopen van zelfgemaakte chocolade. Met al deze acties zijn ze al goed op weg, maar ze zijn er nog niet helemaal! En de tijd gaat nu dringen.

Sponsoren
Er zijn nog veel sponsoren nodig, want hoe meer geld er wordt opgehaald hoe meer onderzoek er gedaan kan worden door het Diabetes Fonds naar genezing van Diabetes Type 1, zodat Luna, Shae en één miljoen andere mensen met diabetes weer een onbezorgd leven kunnen leiden.

Sponsoring
Wie het team wil sponsoren kan dat doen door op de site van de DiaBeatit Run te kijken. www.diabeatitrun.nl en te kiezen voor het team: Shae en Luna Sugerfriend! (via de volgende link komt u gelijk op de pagina van het team: http://www.diabeatitrun.nl/teamshaeenlunasugerfriends ) Klikt u dan op de button STEUN, dan kunt u een machtigingsformulier invullen en een bedrag naar keuze storten op het team. Luna en Shae zijn daar enorm dankbaar voor. Elke donatie telt, groot of klein.

Het team
Het team bestaat uit: Sandra Brouwer uit Strijen, Joyce Bouter uit Nieuw-Lekkerland, Stefan van Aarle uit Nieuw-Lekkerland, Joyce van der Linden uit Nieuw-Lekkerland, Simone Moret uit Nieuw-Lekkerland, Joost van den Berg uit Nieuw-Lekkerland, Raymond Ros uit Rotterdam, Rob Kesting uit Nieuw-Lekkerland, Michel van der Linden uit Alblasserdam, Claudia van Manen uit Streefkerk, Hans van der Linden uit Alblasserdam, Linda Ouwendijk-Brouwmeester uit Rotterdam, Fred Ouwendijk uit Rotterdam, Bernadette den Haan uit Nieuw-Lekkerland en Jeannet Bouter uit Nieuw-Lekkerland.

IMG_20140914_175501 (Medium)

IMG_20140914_174302 (Medium)