StankALBLASSERDAM – Inwoners uit Alblasserdam klaagden deze week over een sterke gierlucht in het dorp. Dit gebeurde op Facebook en Twitter, maar ook via de officiële kanalen. Bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid kwamen op maandag 15 september tussen 20.30 en 22.30 uur vijftien geurklachten. Ook in de dagen ervoor regende het klachten. De wachtdienstmedewerker van OZHZ is maandag ter plaatse gaan ruiken en constateerde een duidelijke mest/giergeur. Het is hem niet gelukt om de veroorzaker te traceren.

“We gaan er vanuit dat het te maken heeft met het uitrijden van mest op de landerijen ten Noorden – Noordoosten van Alblasserdam,” vertelt een woordvoerster van de Omgevingsdienst. Dat de lucht zo lang zo sterk te ruiken was, had volgens de zegsvrouw te maken met het feit dat er weinig wind was en er sprake was van een wisselende windrichting. (N-O, Z-O).

Door de zware regenval in augustus heeft de minister de periode waarin het gieren is toegestaan, verlengd. Maandag 15 september 2014 was het de laatste dag van het jaar dat er mest uitgereden mocht worden.

Deel dit bericht via...