10408733_502575743219333_1508521190031972231_n[1] (Medium)ALBLASSERDAM – Na een periode van voorbereidingen was het zaterdag 13 september dan zo ver. Team Hornbach Fietst ging in samenwerking met de stichting MS research de strijd aan tegen MS. “Door deel te nemen aan de ecodanronde van de Alblasserwaard en ons te laten sponsoren was ons doel zoveel mogelijk geld op te halen voor stichting MS research. Met 17 collega’s uit vestiging Alblasserdam, Wateringen, Hoofdkantoor, familie, vrienden en nog wat gastrijders stonden we met 27 renners aan de start,” blikt medeorganisator Jan Roza terug.

Jan Roza doet in onderstaand artikel uitgebreid verslag van de dag:

Om 8.45uur hebben we voor vertrek een groepsfoto gemaakt op het terrein van Hornbach. Daarna zijn we gezamenlijk naar het startpunt van de tourtocht vertrokken. De (ervaren) fietsers ca. 6 Hornbach-collega’s nog 6 gastrijders voor de 120 km vertrekken om 9 uur. De rijders van de 90 km vertrekken om ca. 9:30 uur omdat het toch wel wat frisjes was om stil te blijven staan. Voordat we onder de startboog doorreden werden er nog diverse groepsfoto’s gemaakt. In de groep van 90 km rijders zitten 15 tal collega’s, familie, vrienden en kennissen van alle fiets-niveau’s , een bonte mix. Met zelfs een 17-jarig debutante die nog nooit boven de 60 km had gereden. Onder het mom van “samen uit, samen thuis” spraken we af een tempo te rijden wat voor iedereen comfortabel was. Het eerste uur op de Lekdijk was frisjes. Bewolking en wind zorgen ervoor dat de spieren wat later waren warmgedraaid dan gebruikelijk. De samenwerking in de groep was prima. Om de beurt reed er een ander koppel op kop. Het leuke was dat iedereen samenwerkte en er gesprekken ontstonden tussen renners die op dat moment nog vreemden voor elkaar waren. Sport verbroederd. Na een uurtje rijden brak het zonnetje door en liep de temperatuur op. Het weer veranderde van bewolkt en fris naar ideaal fietsweer. De kilometers gleden voorbij. De bochtige dijk en de wind tegen tot Vianen maakten dat er soms lastige stukken voorbij kwamen. Steeds werd er achterom gekeken of de groep nog compleet was. Omdat het voor een paar 90 km rijders toch wel wat zwaar bleek te zijn hebben zij naar hun lijf en benen geluisterd en zijn afgezwaaid om de 60 km te vervolgen en zichzelf te sparen (heel verstandig overigens)

Bij het eerste rustpunt in Lexmond na een ruime 50 km konden we even bijtanken. Iedereen van de 120 was nog fris, bij de 90 km rijders was dat wel anders. Wetende dat hierna een makkelijker stuk aanbrak waar we de wind in de rug zouden krijgen vervolgde we onze wegen. Na de passage door Vianen voor de 120 km volgden polderwegen waar we de wind wat mee kregen. De snelheid ging omhoog. Af en toe werd het wat stiller in de groep, maar over het algemeen kon iedereen het goed bijbenen. Bij het 2e rustpunt werden de bidons bijgevuld. We gingen richting het 100 km-punt. Toch een barrière voor ons. Maar doordat we de tocht goed hadden ingedeeld ging het ons makkelijk af. Een mooi stuk langs de Waal volgde. Inmiddels had de 90 km ploeg zich gesplitst in 3 groepjes, het niveau verschil was hier te groot. Eenmaal voorbij Gorinchem naderde we het laatste deel van de tocht. Na Hardinxveld-Giesendam volgde een laatste stuk door de polder. Even dreigde de groep 120 ook te breken doordat de vermoeidheid wat parten begon te spelen. Maar een tempo-aanpassing tijdens de laatste strook wind tegen zorgde ervoor dat er af en toe wat achterblijvers waren die op puur karakter door gingen.

Doordat er ca. 5 groepjes waren ontstaan kwamen we in delen terug naar de startplaats. Iedereen had op zijn manier een topprestatie geleverd. Met het complete team reden we terug naar onze thuisbasis Hornbach, waar gedurende de hele dag diverse activiteiten plaatvonden waarvan de opbrengst naar stichting MS research ging. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er nagepraat door iedereen. Ondertussen was men begonnen om het ingezamelde geld te tellen. Dit duurde enige tijd, en was dus een goed teken. In het bijzijn van Jennie Vogel-Roza (zus van Jan) die zelf ook MS heeft, de vrijwilligers van de voedselbank en de mensen van stichting MS research werd het eindbedrag bekend gemaakt en de cheque overhandigd. Met een tussenstand van € 4.800,00 kunnen we spreken van een in alle opzichten geslaagde dag.

Team Hornbach Fietst wil iedereen bedanken die het mogelijk gemaakt heeft dat wij met zoveel collega’s hebben kunnen deelnemen aan deze fietstocht maar ook alle vrijwilligers en sponsoren.

De actie is nog niet afgelopen want u kunt nog tot 30 september bieden op 2 door de gebroeders Mulder, de schaatsende tweeling, gesigneerde Hornbach Fietsshirts. De uitslag wordt op 1 oktober bekend gemaakt. Dus bied nog even mee als U een van deze collectors items in uw bezit wilt krijgen.

De foto’s zijn gemaakt door Anke Viveen, Sylvia Kok en Peter Stam.

10408733_502575743219333_1508521190031972231_n[1] (Medium)

IMG_0937 (Medium) IMG_0942 (Medium) IMG_0947 (Medium) IMG_0950 (Medium) IMG_0962 (Medium) IMG_0970 (Medium) P1060407 (Medium) P1060422 (Medium)

Deel dit bericht via...