immigratiesALBLASSERDAM – Immigratie of irritatie is het onderwerp van de debatavond van SGPJ-Alblasserwaard op vrijdag 3 oktober 2014. SGP-Jongeren Alblasserwaard gaat met een aantal sprekers en de zaal in gesprek over dit onderwerp. Te gast is Tweede Kamerlid Kees van der Staaij (SGP), Frank van Putten (oud beleidsadviseur SGP-Jongeren) en Kees Brinkman. Kees Brinkman heeft jaren een asielzoeker begeleid en kan daarom het onderwerp belichten vanuit de praktijk.

Voorzitter Wietse Blok: “Als SGP-Jongeren zijn we blij dat we opnieuw mooie sprekers naar de Alblasserwaard hebben gehaald. Net als tijdens onze vorige avonden bezoekt een Tweede Kamerlid onze avond.”

‘Immigratie of Irritatie’ is volgens Wietse een gevoelig en actueel onderwerp.” Hierbij komt onze visie ten opzichte van de huidige immigratie aan bod, maar zullen we tijdens deze avond vooruit blikken naar de toekomst. Moet het huidige beleid worden aangescherpt of juist niet? Daarnaast hopen we het thema ook te belichten vanuit het oogpunt naastenliefde. Hoe moeten we als christenen omgaan met de huidige immigratie? Iedereen in de zaal krijgt volop gelegenheid om mee te praten over bovenstaande vragen,” aldus Wietse.

“Mogelijk kent u een asielzoeker die in een schrijnende situatie verkeerd. Of ergert u zich juist aan het gedrag van een immigrant? Of vraagt u zich af welk standpunt u moet innemen? Kom hierover meepraten op deze avond in Landvast,” luidt de uitnodiging van voorzitter Blok.

De avond vindt plaats in Landvast te Alblasserdam. Inlopen kan vanaf 19.30 uur, de aanvang is 19:45 uur. Iedereen is van harte welkom. Voor meer informatie: alblasserwaard@sgpj.nl.