IMG_0756 (Medium)ALBLASSERDAM – Henk Boon en Wil Boon –Van ’t Veer uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Wethouder Dorien Zandvliet ging dinsdag 9 september bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren met het gouden huwelijksjubileum. De twee kregen een bos bloemen als cadeau.

Zowel Henk (72) als Wil (71) zijn rasechte Alblasserdammers en leerden elkaar ook in het Damdorp kennen. “Dat was bij het circus dat toen nog elk jaar in het dorp werd gehouden,” herinnert mevrouw Boon zich. Een paar jaar later gaven de twee elkaar op de ‘welstandsdag’ (dinsdag) het jawoord. Het echtpaar kreeg drie zoons en heeft inmiddels vijf kleinkinderen.

Henk startte zijn werkzame leven bij Werf de Noord als onderhoudsmonteur. “En dat ben ik tot aan mijn pensioen gebleven. En zelfs na mijn pensioen ben ik nog even doorgegaan. Op mijn 69e ben ik gestopt,” aldus Henk.

Wil werkte tot aan haar trouwen bij het schoonmaken op kantoor. Daarna ging zij in haar eigen huishouden aan het werk en droeg zij zorg voor de opvoeding van de kinderen.

De familie boon woonde eerst in de Patrijsstraat, is daarna verhuisd naar de Oranjestraat en woont sinds drie jaar naar tevredenheid in een appartementencomplex aan de Haven.

IMG_0756 (Medium)

IMG_0749 (Medium)