IMG_0625 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Bakker Stam heeft zaterdag 6 september 2014 bij korenmolen De Regt aan de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland het eerste ‘De Regt-brood’ overhandigd aan Stichting Herstel Korenmolen de Regt. Het is een brood dat gemaakt is op basis van desem. De bloem die daarvoor wordt gebruikt, wordt gemalen door de onlangs gerenoveerde Nieuw-Lekkerlandse korenmolen. “Door desem te gebruiken krijgt dit brood een zeer goede en bijzonder smaak. We zeggen wel: de smaak van vroeger,” vertelt bakker Wim Stam.

Gerard Stam vult aan: “Het gaat om een brood zonder onnatuurlijke toevoegingen en gemaakt van Nederlands meel. Echt gezond en lekker brood dus.” Met het opkopen van het meel, probeert ook de bakker een steentje bij te dragen aan het onderhoud van deze Nieuw-Lekkerlandse molen.

Het ‘De Regt-brood’ is vanaf aanstaande woensdag verkrijgbaar in de winkels van bakkerij Stam aan de Molenstraat in Kinderdijk en in de Klipperstraat in Nieuw-Lekkerland.

IMG_0625 (Medium)
IMG_0609 (Medium)