ronde van nedstaal alblasserdamALBLASSERDAM – Zaterdag 6 september zal voor de veertiende keer de Ronde van Nedstaal worden gehouden. Op de industriële locatie van Nedstaal b.v. aan de Rapenburg 1 te Alblasserdam, starten om 14.30 uur de kinderen tot en met 7 jaar op de 800 meter. Om 14.45 uur starten de kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar op de 1.500 meter. Vervolgens wordt het startschot gelost om 15.00 uur voor de 5 km bedrijvenloop en de individuele lopers op de 5 en 10 kilometer.

Ten opzichte van voorgaande jaren is het parcours gewijzigd. Om het voor lopers en publiek aantrekkelijker te maken de strijd te volgen, bestaat de loopronde uit 2,5 km over het aangeklede fabrieksterrein. Afhankelijk van de afstand, zullen de lopers dus 2 of 4 keer passeren.

Brandweer
Maar naast het hardlopen is er ook ander vermaak voor de jeugdige hardlopers. Zo zal de Brandweer aanwezig zijn met de Brandweerwagen, waarbij de kids kunnen ervaren hoe het is om met de brandweerspuit te spuiten. Ook zal er een springkussen neergezet worden en kunnen de kinderen zichzelf laten schminken.

ALS
Net als ieder jaar, wordt er financieel een goed doel ondersteund. Voor deze editie is gekozen voor de Stichting Mine, die zich inzet voor een groot internationaal genetisch onderzoek dat belangrijke informatie oplevert om een medicijn te ontwikkelen tegen de spierziekte ALS. Mine is opgericht door drie Rotterdamse ondernemers die zelf gediagnosticeerd zijn met ALS. Vele regionale bedrijven hebben hun sponsoring al toegezegd. Voor lopers en belangstellenden bestaat er de mogelijkheid loten te kopen voor mooie prijzen, waarvan de nummers worden getrokken voorafgaand aan de prijsuitreiking welke om ca. 16.30 uur staat gepland.

Amsterdam
Het gehele weekend van 6 en 7 september zal in het teken staan van de strijd tegen de ziekte ALS. Op zaterdag zal de aftrap plaats vinden door de Ronde van Nedstaal – Industrial Run te Alblasserdam. Op zondag zal deze sportieve inzet een landelijk vervolg krijgen in Amsterdam tijdens de Amsterdam City Swim.