IMG_2264 (Medium)ALBLASSERDAM – Ook in 2015 zal er weer een delegatie uit Alblasserdam afreizen naar Oostenrijk. Inmiddels hebben vijf personen zich alweer aangemeld voor de aankomende editie en gaan zij sowieso eind januari naar Oostenrijk om daar de alternatieve Elfstedentocht op natuurijs te schaatsen. Het vijftal hoopt dat meer mensen zich bij ‘Team Alblasserdam’ voegen, om zodoende met nog meer Damdorpers af te reizen naar Oostenrijk. Met de prestatie wordt geld opgehaald voor twee goede doelen, te weten: Orange Babies en Ronald MC Donald.

Prestatie
Mark van Ommen van Team Alblasserdam vertelt: “Het is de ultieme prestatie die je bovendien kunt combineren met de inzet voor een goed doel”. Deelname kost 425 euro. Hiervoor krijgen de deelnemers onder meer drie clinics, drie overnachtingen met ontbijt en diner, schaatskleding, een jasje, een broek en een muts. De tocht wordt gereden op 23 januari. Het vervoer er naartoe wordt landelijk gecoördineerd.”

Afstanden en aanmelden
Voor deelname is een basisconditie gewenst, maar niet noodzakelijk voor de kortere afstanden. Wie mee wil schaatsen, kan een mail sturen naar info@teamalblasserdam.nl. Er kan gekozen worden uit een toch van 50,100,150 of 200 kilometer. Meer informatie en een impressiefilmpje over de Elfstedentocht is te vinden op www.teamalblasserdam.nl.