IMG_0249 (Medium)ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdag 2 september 2014 twee hennepkwekerijen in Alblasserdam ontmanteld. De eerste werd ontdekt in een pand aan het Scheldeplein na een anonieme tip. Beelden van een warmtebeeldcamera wezen er op dat de tip klopte. Toen agenten het pand betraden, bleek dat er veertig toprijpe hennepplanten stonden. Zowel de planten als de apparatuur zijn door een professioneel bedrijf ter plekke vernietigd.

De eigenaar van het pand was op het moment van de inval niet thuis. Ruim een jaar geleden werd in precies dezelfde ruimte ook al een hennepkwekerij ontmanteld. Ook toen werden er veertig planten aangetroffen en vernietigd.

Later in de ochtend betraden agenten een flatwoning aan de Troelstrastraat in Alblasserdam. Ook na een anonieme tip. Daar werden slechts resten van een hennepkwekerij aangetroffen. De planten zelf bleken net te zijn geoogst. De resten en de apparatuur zijn in beslag genomen en worden ook vernietigd.

In beide zaken wordt een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de eigenaren van de kwekerijen.

 

IMG_0225 (Medium) IMG_0249 (Medium) IMG_0265 (Medium) IMG_0271 (Medium) IMG_0277 (Medium) IMG_0278 (Medium) IMG_0285 (Medium) IMG_0287 (Medium)