aanhouding politieNIEUW-LEKKERLAND – De politie heeft zondag 31 augustus een man uit Nieuw-Lekkerland met behulp van pepperspray aangehouden, nadat hij een agent had uitgescholden. De politie controleerde rond 02.30 uur een auto in Nieuw-Lekkerland. Daar bleek dat er twee personen op de bijrijdersstoel zaten. Één van die twee begon de politieagent uit te schelden en gebruikte daarbij een aantal ziektes als bijvoeglijk naamwoord.

Toen de politie de man wilde aanhouden, verzette de twintiger zich. Er ontstond een worsteling. Een agent zag zich genoodzaakt om pepperspray te gebruiken. Uiteindelijk lukte het om de man in de politiebus te krijgen. Hij bracht de nacht door in de cel en kreeg een boete voor het voorin zitten. Daarnaast legde de officier van justitie de man een boete van 450 euro op voor het uitschelden van de agent.