lammetjeswielALBLASSERDAM – De fietsen van drie twaalfjarige meiden uit Alblasserdam zijn vrijdagavond 29 augustus vernield. De vriendinnen waren bij het Lammetjeswiel aan het picknicken en hadden hun fietsen achtergelaten in de fietsenstalling aan de kant van de Savornin Lohmanweg. Tussen 20.00 en 20.30 uur hoorden zij hard muziek en iets dat op trappen leek. Toen zij gingen kijken, lagen hun fietsen in de kreukels. Om de daders te kunnen pakken, is het van belang dat getuigen en mensen die meer over de vernieling weten, zich melden bij de politie via 0900-8844. Alle tips zijn welkom.

Donderdagavond 28 augustus werd bij het Anker aan het Wilgenplein in Alblasserdam (bij het Makado) de fiets van een vrouw gestolen. Het gaat om een grijze Batavus fiets. Het rijwiel werd er rond 19.15 uur neergezet. Toen de vrouw om 21.45 uur weer naar buiten kwam, bleek de tweewieler te zijn gestolen. Tips hierover zijn welkom op het nummer 0900-8844.