Verlichte molensKINDERDIJK – Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 september 2014 worden de molens van het Werelderfgoed Kinderdijk ’s avonds in de schijnwerpers gezet. De molens zijn iedere avond tussen 20.30 en 23.00 uur verlicht. De historische poldermolens zijn te zien vanaf het vrij toegankelijke fiets- en wandelpad dat dwars door het molengebied loopt. Wie dit schouwspel eens op een andere manier wil bekijken, kan gaan varen. De tickets voor deze vaartochten zijn bij de kassa in Kinderdijk te koop.

Op vrijdagavond 5 september tijdens de lichtweek is er een gezellige Molenmarkt met ruim zeventig verlichte kraampjes. Deze jaarlijkse markt wordt nabij het molencomplex gehouden. De opbrengst van de markt gaat naar het onderhoud van de plaatselijke speeltuin ´t Balkengat. De braderie begint om 17.00 uur en eindigt rond 22.30 uur.

Op de Christineweg wordt de Kinderrommelmolenmarkt gehouden. Daar verkopen de kinderen van Kinderdijk hun oude spulletjes. Een vrolijke noot wordt verzorgd doorfeestband de Nootvoorziening uit Nieuw-Lekkerland. Op de markt staan een aantal kramen die bemand worden door vrijwilligers van de speeltuin. De opbrengst van die kramen gaat in zijn geheel naar het onderhoud van de plaatselijke speeltuin. Dit jaar is er voor volwassenen en kinderen envelop trekken. En geniet even van de sfeer onder het genot van een kopje koffie of wat frisdrank. Vergeet ook de beroemde oliebollenkraam aan het begin van de Schansweg niet.

Ook bij de dorpskerk van Kinderdijk zullen activiteiten zijn. De kerk is open. Het orgel zal bespeeld worden en er is een sing-in en er staan een aantal kramen met onder andere etenswaren.

Foto: Cees van der Wal (archief).