Brandweer Alblasserdam voertuigenALBLASSERDAM – Brandweer Alblasserdam houdt zaterdag 20 september van 09.30 tot 16.00 uur, tijdens het Havenfestival, een open dag. Bezoekers kunnen die dag ervaren hoe het is om door een met rook gevulde ruimte te lopen. Verder zijn er demonstraties waarbij onder meer een auto wordt opgeknipt door de brandweer. Geïnteresseerden mogen tijdens de open dag ook zelf brandjes blussen. Voor de kinderen zijn er spelletjes, waarmee zij een blusdiploma kunnen halen. De kinderen worden begeleid door de leden van de jeugdbrandweer. De activiteiten vinden in en rondom de kazerne op de Dam plaats.

In het totaal worden er negen demonstraties gegeven. Tussendoor zullen brandweermensen het belang van rookmelder en vluchtroutes uitleggen. Ook wordt er informatie gegeven over het voorkomen van brand.

Tijd Activiteit
09:30 uur Start open dag
10:00 uur Demonstratie hulpverlening op personenauto
10:30 uur Demonstratie jeugdbrandweer
11:00 uur Demonstratie inzet bij gevaarlijke stoffen
11:30 uur Demonstratie jeugdbrandweer
13:00 uur Demonstratie hulpverlening op personenauto
13:30 uur Demonstratie jeugdbrandweer
14:00 uur Demonstratie inzet bij gevaarlijke stoffen
14:30 uur Demonstratie jeugdbrandweer
15:30 uur Grote demonstratie
16:00 uur Einde open dag