ALBLASSERDAM – Op maandag 22 september vindt in Alblasserdam een praktijkdag elektrische fiets voor senioren plaats. Tijdens deze dag kunnen 55-plussers op een leuke en gezellige manier de elektrische fiets beter leren kennen en besturen. De fietsdag vindt plaats bij cultureel centrum Landvast van 9.00 tot 14.00 uur. Aanmelden is verplicht en de eigen bijdrage is 7,50 euro.

“Wij hechten aan een goede verkeersveiligheid in de gemeente”, aldus wethouder Kraijo (verkeer). “Met deze dag willen wij senioren als kwetsbare groep verkeersdeelnemers meer vertrouwd laten maken met de snelheid en bestuurbaarheid van een elektrische fiets zodat ze zich veilig zelfstandig kunnen blijven verplaatsen.”

Programma fietsdag
De fietsdag bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Tijdens het theoretische gedeelte wordt de kennis van verkeersregels opgefrist, kunt u lastige verkeerssituaties voorleggen en vragen stellen aan een geoefend instructeur. Tijdens het praktijkgedeelte is een parcours afgezet waar u onder begeleiding onder andere het remmen, slalommen en draaien kunt oefenen. Ook kan de afstelling van uw fiets worden bekeken. Na een lunch wordt de dag afgesloten met een gezamenlijke fietstocht.

Aanmelden
Er is plaats voor maximaal 35 deelnemers. U kunt zich tot uiterlijk 15 september aanmelden door telefonisch contact op te nemen met mevrouw A. Langerak (078-6934087) of de heer J. Seelbach (078-6913480). Ook kunt u een e-mail sturen naar ac.langerak@arandi.nl of jaap-miep@live.nl. Noteer in uw e-mail uw naam, adres, telefoonnummer, leeftijd en of u in het bezit bent van een elektrische fiets. Om deel te nemen aan de dag moet u WA-verzekerd zijn. De kosten van de dag zijn 7,50 euro. Deelname is op eigen risico.

De fietsdag wordt georganiseerd door de gemeente Alblasserdam, in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, ANBO, PCOB, Megaborn Traffic Development B.V. en Smits opleidingen. Daarnaast zijn rijwielhandelaren Bike Totaal Philip de Koning en Het Rijwielhuis aanwezig die een aantal elektrische fietsen meebrengen om uit te proberen.