IMG_9440 (Large)ALBLASSERDAM – Izaak Risseeuw en Gerrie Risseeuw – Kok uit Alblasserdam vierden dinsdag 26 augustus 2014 dat zij exact vijftig jaar getrouwd zijn. Locoburgemeester Peter Verheij ging bij het tweetal op bezoek en overhandigde als cadeau een pentekening van het Damdorp.

Dordt
Izaak (76) en Gerrie (76) kwamen negen jaar geleden in Alblasserdam wonen. “Voordat we in deze woning aan de Nedersassen gingen wonen, hebben we in Dordrecht gewoond,” vertelt mevrouw Risseeuw

Trouwerij
De twee leerden elkaar ongeveer 52 jaar geleden kennen op een trouwerij. “Het gezegde: ‘van een huwelijk, komt een huwelijk’ was op ons dus goed van toepassing,” lacht Izaak.

Automonteur
Na anderhalf jaar verkering trouwde het stel en kocht, met financiële hulp van Izaaks werkgever, een huis. Izaak is 42 jaar lang werkzaam geweest in de autowerkplaats. “Eerst 33 jaar bij een bedrijf in Dordt en later nog een aantal jaar in Zwijndrecht. Ik was automonteur en later werd ik werkplaatschef. Dat laatste ben ik tot aan mijn pensioen geweest,” aldus Risseeuw.

Gym
Mevrouw Risseeuw zorgde voor het huishouden en voor de opvoeding de twee kinderen. Momenteel is de Alblasserdamse wekelijks te vinden bij gymnastiekvereniging KDO. “Elke maandag om kwart voor negen ga ik oefenen. Het is goed en fijn om in beweging te blijven en in contact te zijn met andere mensen,” vindt Gerrie.

Leuke dag
Het echtpaar hoopt het gouden jubileum binnenkort in het bijzijn van de zoon, de dochter en de drie kleinkinderen te vieren. Izaak: “We gaan er een leuke dag van maken.

IMG_9440 (Large)

IMG_9430 (Large) IMG_9437 (Large)