IMG_9332 (Medium)ALBLASSERDAM – De brand die zondagavond 24 augustus woedde in twee bedrijfspanden langs de Kelvinring in Alblasserdam, is waarschijnlijk in de keuken ontstaan. Dat melden medewerkers van kozijnenbedrijf Kura. De showroom van Kura op de begane grond is voorlopig niet meer te bezoeken en ook het kantoor van MSC Nederland, dat boven de showroom gevestigd was, is voorlopig buiten gebruik. De schade aan de panden bedraagt naar schatting enkele tienduizenden euro’s.

De brand brak zondag rond 20.30 uur uit. Er was op dat moment niemand in het pand aanwezig. Al snel werd opgeschaald naar ‘grote brand’. Diverse brandweerkorpsen uit de regio werden ingezet om het vuur te doven. Om de brand goed te kunnen bestrijden werden de deuren open gebeukt en sneuvelden een aantal ramen. Rond 22.30 uur was de brand meester. Tot na middernacht werd er nageblust en geventileerd.

Showroom
“We waren de afgelopen drie weken dicht in verband met de vakantie. Vandaag zouden we weer van start gaan,” vertelt een van de negen medewerkers van het kozijnenbedrijf. Hij vervolgt: “Het is nu wachten op de verzekering. Als alles vastgelegd is kunnen we de boel gaan schoonmaken. De showroom is voorlopig buiten gebruik. De monteurs kunnen gelukkig wel aan de slag, want onze opslag heeft geen schade opgelopen. Klanten die ons willen bereiken, kunnen bellen naar het nummer van onze vestiging in Meerssen (043-3520200).”

Tijdelijke showroom
Kura hoopt op korte termijn een tijdelijke showroom elders op het Alblasserdamse industrieterrein te kunnen openen.

Afwachten
Voor de kantoormedewerkers van MSC is het nog even afwachten. “Ik heb nog wat papieren opgehaald en hoop vanuit huis wat te kunnen doen. Verder is het afwachten en kijken wat de verzekering zegt. We hopen zo snel mogelijk weer verder te kunnen,” aldus een medewerkster.

Rook
Bij de brand raakten geen mensen gewond. Wel kwam er veel (giftige) rook vrij. De politie en brandweer verzochten daarom de omstanders op afstand te blijven en niet in de rook te gaan lopen.