IMG_8311 (Medium)ALBLASSERDAM – Harry Struik en Corry Struik – Van der Graaf uit Alblasserdam vierden deze week dat zij vijftig jaar getrouwd zijn. Locoburgemeester Peter Verheij bezocht het jubilerende echtpaar in hun woning aan de Tuigersstraat. Als cadeau kreeg het ‘gouden’ tweetal, dat tijdens het bezoek vergezeld werd door de kinderen en kleinkinderen, een boek over de molens van Kinderdijk.

Onderburgemeester
Veel mensen in de wijk Kinderdijk kennen het echtpaar Struik. De bijnaam van Harry is niet voor niets ‘onderburgemeester van Alblasserdam’. De Damdorper pakt namelijk allerlei problemen aan in zijn wijk. Of het nu gaat om de aanleg van trapveldjes, ondergrondse containers of het aanpakken van parkeerproblemen, Struik vindt in samenwerking met de gemeente (bijna) altijd wel een oplossing.

Zanger
Harry (74) en Corry (71) komen van oorsprong respectievelijk uit Drenthe en Krimpen aan de Lek. Omdat de vader van Harry een baan kon krijgen bij de Kabelfabriek, verhuisde het gezin Struik naar Alblasserdam. Een paar jaar later ontmoette Harry zijn huidige echtgenote Corry. “Dat was in Krimpen. Harry was zanger van de band ‘Blue Stars’ en trad iedere zaterdag op in het danslokaal van Dries van de Berg. Ik kwam daar ook vaak en op een gegeven moment hebben we elkaar ontmoet. Het klikte gelijk goed,” vertelt mevrouw Struik.

Getrouwd
In 1964 besloot het stel te trouwen en in Alblasserdam te gaan wonen. “We begonnen in een huisje aan de Fop Smitstraat. Een jaar of tien later zijn we, door een brand bij de buren, verhuisd naar dit huis in de Tuigersstraat,” aldus meneer Struik.

Openbaar vervoer
Harry begon zijn werkzame carrière bij de kabelfabriek. Niet veel later ging hij bij Kloos Kinderdijk aan de slag in de metaalbouw. Daarna kreeg hij een baan bij openbaar vervoersbedrijf De Twee Provinciën (later heette dit bedrijf Connexion, red.). Hier bleef hij tot aan zijn pensioen actief. Sinds 2000 is Harry tevens secretaris van de Combiraad / Huurdersadviesraad Alblasserdam. Verder is hij voorzitter van de Wijkkerngroep Kinderdijk.

Chauffeuse
Corry werkte eerst in een winkel en later acht jaar lang als chauffeuse in het schoolvervoer. Verder zorgde zij voor het huishouden en voor de opvoeding van de kinderen. Daarnaast was ze vrijwilligster bij de handbalvereniging.

Kinderen
In de loop der jaren kreeg het echtpaar een zoon, een dochter en zes kleinkinderen.

IMG_8294 (Medium) IMG_8296 (Medium) IMG_8311 (Medium)