IMG_8882 (Medium)ALBLASSERDAM – Een 20-jarig paard is in de vroege ochtend van vrijdag 22 augustus 2014 te water geraakt. Het dier stond in een weiland langs het Buitenpad in Alblasserdam en gleed vermoedelijk halverwege de nacht van de kant. Een voorbijganger zag de viervoeter rond 06.15 uur in de (modder) sloot staan en schakelde de brandweer in. Met behulp van een halster en een brandslang probeerden de brandweerlieden ‘Katia’ op de kant te trekken.

Extra
Dit bleek lastiger dan gedacht, omdat het paard door uitputting weigerde mee te werken. Nadat een tweede brandweerwagen met extra manschappen ter plaatse was, lukte het om het dier op het droge  te trekken. Daar werd het met de brandspuit ontdaan van de modder.

Wondjes
De eigenaresse heeft er, ondanks dat ‘Katia’ waarschijnlijk een paar uur lang in het water heeft gelegen en een paar wonden heeft opgelopen, goede hoop op dat het dier het redt. “Het is even aankijken. Ze is flink aan het badderen gegaan en de leeftijd werkt ook niet mee, maar ik denk dat het uiteindelijk wel goed komt,” aldus de Alblasserdamse.

Zes weken
Ruim drie jaar geleden belandde het dier ook al in een sloot. Toen duurde het uiteindelijk zes weken voordat ze weer was opgeknapt van het badderavontuur.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_8833 (Medium) IMG_8852 (Medium) IMG_8863 (Medium) IMG_8877 (Medium) IMG_8882 (Medium) IMG_8894 (Medium) IMG_8897 (Medium) IMG_8903 (Medium) IMG_8908 (Medium)