IMG_4944-Desktop-ResolutieALBLASSERDAM – Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 augustus zijn de Oost-en West-Kinderdijk tussen de Blokweerweg en het Zwarte Paard volledig afgesloten tussen 8.00 en 16.00 uur. Van maandag 25 augustus tot uiterlijk vrijdag 5 september kan het verkeer tussen 8.00 en 16.00 uur gebruikmaken van één rijstrook. In het kader van de herinrichting van de dijk vinden markering- en straatwerkzaamheden plaats. Doorgaand verkeer volgt gedurende de afsluiting de omleidingsroute via de Blokweerweg, Van Hogendorpweg, Rijnstraat en Zwarte Paard. Voetgangers en fietsers kunnen het werk wel passeren. Buiten deze tijden is de dijk berijdbaar.

Verkeersregelaars
De gemeente Alblasserdam zet verkeersregelaars in. Alleen bewoners, noodzakelijk bestemmingsverkeer en hulpdiensten hebben tijdens de afsluiting toegang tot het werkvak. Zij zijn door de aannemer van de afsluiting op de hoogte gesteld.

Inrichtingsplan Dijklint
De werkzaamheden komen voort uit het ‘Inrichtingsplan Dijklint’ dat de gemeente vorig jaar met direct belanghebbenden heeft opgesteld om de veiligheid en de leefbaarheid langs het Dijklint te bevorderen. De gemeente laat trottoirs en parkeerplaatsen vernieuwen, nieuwe op- en afritten van het fietspad op de dijk aanleggen en een nieuwe asfaltdeklaag en wegmarkering aanbrengen.

Vanaf september zullen ook de geplande werkzaamheden aan de West Kinderdijk ten noorden van het Zwarte Paard worden uitgevoerd. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting eind oktober 2014 gereed.

Meer informatie staat op www.alblasserdam.nl/projecten/herinrichtingsprojecten/dijklint.