Ramon Pardo Alblasserdam (Medium)ALBLASSERDAM – Gemeenteraadslid Ramon Pardo (D66) heeft afgelopen week op de site Loomio een subpagina aangemaakt, waar Alblasserdammers met elkaar in discussie kunnen over actuele zaken in het dorp. Zo kan er bijvoorbeeld gesproken worden over de zoektocht naar een nieuwe, geschikte burgemeester voor Alblasserdam. De pagina heeft, na enige discussie, de naam ‘Raadhuisplein’ gekregen.

Concrete voorstellen
“Toevallig kwam ik via mijn werk in contact met dit Loomio platform, een open source platform waar een ieder een eigen pagina kan aanmaken en daar anderen op kan uitnodigen en samen een discussie te voeren over allerlei onderwerpen. Het leuke aan dit platform is dat iedereen concrete voorstellen kan doen, waar de deelnemers dan weer op kunnen stemmen,” vertelt initiatiefnemer Pardo.

Werkgroep
Als gemeenteraad is er in Alblasserdam al een aantal keer gesproken over sociale media en hoe er online gesprekken gevoerd kunnen worden met inwoners van het Damdorp. De raadsleden Rinus van Lavieren (PvdA) en Ugur Oflaz (Leefbaar Alblasserdam) vormen een werkgroep om over mogelijke initiatieven na te denken. “Zij waren niet op de hoogte van mijn impulsieve actie met Loomio, maar ik hoop wel dat het aanslaat en dat zij het oppakken,” aldus Pardo.

Open vizier
Mensen die mee willen discussiëren moeten dat volgens Pardo met ‘open vizier’ doen. “Het platform is niet anoniem en niemand is ‘eigenaar’. Ik ook niet dus. Kortom, het leek mij een leuk idee om te kijken of we op deze manier het online gesprek met inwoners op gang kunnen krijgen.

Link
Meepraten en discussiëren kan via deze link.