Brandweervlag halfstok alblasserdamALBLASSERDAM – De vlag bij de brandweerkazerne op de Dam in Alblasserdam hangt deze week halfstok. Aanleiding is het overlijden van één van de duikers van het duikteam van brandweer Heerhugowaard. De duiker kwam maandag om bij een reddingsactie in het Noord-Hollandse Koedijk. De vlag blijft zo hangen tot en met de dag van de uitvaart. Dit als eerbetoon aan een collega die overlijdt tijdens zijn werk.

De brandweerduiker redde een 51-jarige automobilist uit Schoorl die met zijn auto in het water terecht was gekomen. Die man ligt nu zwaar gewond in het ziekenhuis. Vermoedelijk probeerde de bestuurder iemand in te halen, maar de exacte toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht. Ook wordt onderzocht hoe de duiker kon overlijden. Mogelijk is hij onwel geworden. Ook in de rest van het land hangen de brandweervlaggen de komende dagen halfstok.

Foto: Stefan van Aarle.