IMG_7555 (Medium)ALBLASSERDAM – Hotel Kinderdijk aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam staat te koop. Het hotel moest begin juli haar deuren sluiten vanwege persoonlijke -en financiële problemen. Alle werknemers verloren hun baan. “Vreselijk dat dit is gebeurd. We hopen dat er op korte termijn een nieuwe exploitant of koper zich meldt, zodat het hotel weer open kan,” vertelt horecamakelaar Conny Knook. Deze week werd het leegstaande pand door drie geïnteresseerden bezocht. De verwachting van Knook is dat het pand op korte termijn weer verhuurd, dan wel verkocht wordt.

Mooie locatie
Knook: “Het is een mooie en gewilde locatie. Het is daarom zó jammer dat het hotel dicht is. Volgens mij heeft dat enkel te maken met een persoonlijk debacle en niet met het hotel en het stekje zelf. Ik ga er daarom vanuit dat het pand snel weer in gebruik wordt genomen. Het pand kan gehuurd worden, maar het is ook mogelijk om het pand te kopen.”

Vraagprijs
Hotel Kinderdijk wordt aangeboden met een brasserie, een restaurant en een serre. In het totaal is er plaats voor ongeveer 225 gasten. Het hotel zelf beschikt over twaalf hotelkamers. Over de huurprijs / verkoopprijs van het hotel zegt makelaar Knook: “We kijken eerst wat het aanbod is en hebben de prijzen daarom even opengelaten. De inventaris is tegen elk aannemelijk bod te koop. Denk daarbij aan de tafels en stoelen.” Op de site Horecasite.nl wordt een huurprijs van 8.000 euro per maand genoemd.

Van der Valk
Tot 2008 was Hotel Kinderdijk een Van der Valk hotel dat hoog aangeschreven stond bij binnen –en buitenlandse gasten. In november 2008 is het overgenomen door ervaren Chinese horeca-ondernemers, maar dat beviel veel gasten een stuk minder. Het was anders en minder schoon. Op Hotels.nl scoorde het hotel maar net een vijf op een schaal van één tot tien. Van 2010 tot juli 2014 werd het hotel verhuurd door horecaondernemer Benny Yang aan familie Van Mourik, die de zaak runde.

Contact
Geïnteresseerden in het hotel kunnen contact opnemen met de makelaar via horecamakelaardijconnyknook.nl.

IMG_4178 (Medium)