Waterbussen (Small)ALBLASSERDAM – 5.000 extra reizigers maakten afgelopen week gratis gebruik van de Waterbusverbinding tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam vanwege de afsluiting van de Brug over de Noord. Om de vaste bruggebruikers tegemoet te komen maakte Rijkswaterstaat daarover afspraken met de Waterbus. Doordat het aantal gebruikers fors hoger was dan vooraf voorzien, werd zelfs een extra schip ingezet.

Veel bruggebruikers kozen ervoor om hun fiets gratis mee te nemen aan boord van de Waterbus. Operationeel directeur Eric Schipper: “Dat ging het eerste weekend en maandag prima, maar dinsdag bleek het aantal reizigers door het mooie weer veel groter dan we op dat moment aankonden. Met als gevolg dat verschillende reizigers op lijn 20 tussen Dordrecht en Rotterdam, langer moesten wachten dan bedoeld. En dan moet je er samen natuurlijk alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen zo snel als mogelijk naar de overkant kan worden gebracht.”

Tevreden
Namens opdrachtgever Rijkswaterstaat blikt Omgevingsmanager Nicolette Leeflang tevreden terug op de onderhoudsperiode en het aantal gebruikers op de Waterbus. “We waren inderdaad verrast dat er zoveel reizigers kozen voor het gratis vervoer met de Waterbus en de wachttijden die dat tot gevolg had. Niettemin denk ik dat we er met het extra schip uiteindelijk voor hebben kunnen zorgen dat de hinder beperkt is gebleven.”

Waterbus opdrachtgevers Provincie Zuid-Holland en Drechtsteden zijn eveneens tevreden over hoe alle betrokkenen hebben gezorgd dat zoveel reizigers in korte tijd zijn vervoerd.

Compensatie
Om de langere wachttijd toch wat te compenseren biedt Waterbus de inwoners van H.I. Ambacht en Alblasserdam een korting aan op een Waterbus Dagkaart die zij kunnen bestellen via www.waterbus.nl/krant