DSC_1110 hofmeester 2 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Kees en Johan Hoogeveen, van de gelijknamige rijwielhandel aan de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland hebben deze week uit handen van Jaap Smit, Commissaris van de Koning het predicaat ‘Hofleverancier’ ontvangen. De rijwielhandel ontving de eervolle titel, omdat het bedrijf ruim honderd jaar bestaat, een belangrijke plaats inneemt in de regio en van onbesproken gedrag is.

Rijwielhandel Hoogeveen treedt toe tot het selecte gezelschap van bedrijven, die zijn onderscheiden met het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Het bedrijf heeft het predicaat zelf aangevraagd vanuit trots en vertrouwen in de kwaliteit van het bedrijf. En Zijne Majesteit heeft een positief besluit genomen.

Goed gesteld
De Commissaris sprak de verwachting uit dat Rijwielhandel Hoogeveen als onderscheidende onderneming goed gesteld staat voor de toekomst. Het bedrijf kent een op historie gefundeerde kwaliteit waarbij klantvriendelijkheid centraal staat. De familie Hoogeveen onthulde samen met burgemeester van der Borg en Commissaris Smit het predicaat in de winkel. De bijeenkomst met familie, vrienden en relaties werd afgesloten met een toost op de toekomst van het bedrijf.

Toespraak Commissaris van de Koning
In zijn toespraak memoreerde Commissaris van de Koning, Jaap Smit, aan “Nederland Fietsland”. Hij haalde het belang van fietsen in ons land aan. “Fietsen wordt bij kinderen en met de paplepel ingegoten.” Als lokale fietsenzaak, gaf hij verder aan, is het daarbij van belang om met de tijd mee te gaan door segmentatie en specialisatie, bijvoorbeeld door de verkoop van e-bikes en een webshop. Ook moet een eigentijds bedrijf uitblinken in een goede service en dienstverlening van hoge kwaliteit. Waar de liefde voor de fiets en de fietser groot is. Voor de Commissaris was het duidelijk dat dit bij Hoogeveen rijwielhandel het geval is.

Historie Hoogeveen Rijwielhandel
In 1913 begon Albert Hoogeveen een smederij aan de Lekdijk met daarbij een winkel in huishoudelijke producten en kachels. Fietsen waren toen nog bijzaak. De zaak werd overgenomen door oudste zoon Dirk Johannes. Toentertijd maakte het bedrijf klein constructiemateriaal voor staalbedrijf Bailey en scheepsbouwer IHC.

Showroom
Zoon Kees had niet de intentie om de zaak over te nemen en begon als postbode. Daarbij werkte hij in de middagen aan de reparatie van fietsen. Na het overlijden van Dirk besloot hij toch om de zaak voort te zetten. En inmiddels is door de komst van zoon Johan de vierde generatie Hoogeveen actief in de rijwielhandel. In 2007 is er een nieuwe werkplaats en showroom onderaan de dijk geopend.

DSC_1110 hofmeester 2 (Medium)

Predicaat  (Medium) onthulling (Medium)