m-vos7 (Medium)ALBLASSERDAM – Woensdag 23 juli werd in Alblasserdam de Rabo Paardenmarktronde verreden. Deze wielerwedstrijd, die versoberd werd uitgevoerd in verband met de nationale rouwdag, was opnieuw een succes. Vele tientallen wielrenners deden mee. De ronde startte met de sportklasse (50 km), die werd gewonnen door Pim Achterkamp uit Rotterdam. Om 13.45 uur startte de Elite / Beloften / Amateurs voor de vrouwen (65). Die wedstrijd werd gewonnen door meervoudig Wereld- en Nederlands Kampioen én Olympisch Kampioen op de weg Marianne Vos.

Om 16.00 uur startte de Elite-mannen/Beloften mannen (100 km). Winnaar was Koos Jeroen Kers uit Amstelveen. De ronde werd afgesloten met de Dernykoers elite / belofte / amateur vrouwen. Lucinda Brand uit Rotterdam kwam daar als eerste over de finish.

Tussen de wedstrijden door werd stilgestaan bij de vliegramp in de Oekraïne. De wielerronde is tussen 15:45 en 16:15 stilgelegd om respect te betuigen aan de slachtoffers van vlucht MH17. Om 16.00 uur werd een minuut stilte gehouden. Dit was niet alleen voor vliegramp, maar ook voor de jongen die woensdagmiddag verdronk in het Lammetjeswiel.

De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Kees Molenaar uit Alblasserdam.