paardenmarkt nationale rouw alblasserdam (Medium)ALBLASSERDAM – De festiviteiten rondom de St. Jacobus Paardenmarkt in Alblasserdam gaan woensdag 23 juli, ondanks de Dag van Nationale Rouw, door. Wel zal de Alblasserdamse feestdag een versoberd karakter krijgen. Zo zal er tijdens de paardenmarkt en de wielerronde geen muziek worden gedraaid. Dat laat de gemeente woensdag in een persbericht weten.

Rouwdag
Dinsdag meldde verklaarde minister-president Mark Rutte woensdag 23 juli 2014 tot dag van nationale rouw. Op deze dag komen de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 aan in Eindhoven. Na de landing van de twee militaire vliegtuigen zal de aankomst in Nederland worden gemarkeerd met een trompetsignaal. Daarna zal er een minuut stilte in acht worden genomen. Iedereen kan zich hierbij aansluiten. Vlaggen zullen halfstok gehangen worden en op verschillende momenten van de dag worden klokken geluid. Dit laatste geldt met name gedurende 5 minuten voor aankomst van de vliegtuigen. Deze aankomst is voorzien om 16.00 uur.

Wielerronde en hippisch festijn
De wielerronde in Alblasserdam krijgt een ‘ingetogen karakter’ en wordt rond 15.45 uur tijdelijk stilgelegd. Om 16.00 uur wordt een minuut stilte in acht genomen.”Het avondprogramma met onder andere een hippisch festijn wordt eveneens zo sober mogelijk gehouden. In de loop van vanochtend wordt bekeken of verdere maatregelen getroffen worden,” aldus een woordvoerster van de gemeente.