paardenmarkt alblasserdamALBLASSERDAM – Woensdag 23 juli 2014 vindt in de jaarlijkse Sint Jacobus Paardenmarkt plaats in en rondom de Kerkstraat in Alblasserdam. De markt begint ’s morgens om 8.00 uur. Op de markt zijn paarden, pony’s en kraampjes. Ook rijdt er een paardentram. Lokale omroep Klokradio doet live verslag van de activiteiten. Verslaggever Aad van Meerkerk verzorgt tussen 09.00 en 12.00 uur een aantal impressies van het sfeervolle gebeuren in en rond de Kerkstraat.

Pendelkoets
Verdoorn Gelegenheidskoetsen verzorgt woensdag van 08.00 tot 13.00 uur pendeldiensten met de paardenkoets. Het vertrek is vanaf de waterbus in Alblasserdam (Kade) naar de Kerkstraat en vice versa. De kosten voor een rit zijn één euro voor een enkele reis.

Kerk open
Tijdens de jaarlijkse paardenmarkt in Alblasserdam zal de Chr.Geref.Kerk aan de Waalsmondelaan (zijstraat van de Kerkstraat) ook deze keer haar deuren openzetten. Het kerkgebouw ligt in de route van de markt en vanaf 9.00 uur kan men er een moment rust nemen of een kopje koffie drinken. (Ook is er een EHBO-doos aanwezig.) Van 10.45 uur tot 11.15 uur is er de gelegenheid om samen liederen te zingen onder begeleiding van het orgelspel van Jan Noordzij.

Samenzang
Tijdens deze samenzang blijven de deuren geopend zodat iedereen vrij naar binnen of naar buiten kan lopen. Zo is het mogelijk om te kiezen voor het bijwonen van de gehele samenzang, of voor een deel ervan. Het samen zingen vindt zodoende plaats in een ongedwongen sfeer. Ook in de eerdere edities van de paardenmarkt was deze kerk op nuttige wijze opengesteld en waren er de momenten van samenzang, tot groot genoegen van de deelnemers en gasten.

Wielerronde
In de middag vindt de wielerronde plaats. De sportverslaggevers van Klokradio laten de luisteraars live meegenieten van de 55ste editie van de Paardenmarkt Wielerronde. Klokradio is te beluisteren in de ether op 107 FM, op de kabel in Alblasserdam op 102.4 FM en in verschillende kernen van Molenwaard op 105.9 FM en wereldwijd via internet: www.klokradio.nl.

Hippisch festijn
Van18.40 uur tot 21.20 uur is er op het grasveld tussen de Roemer Visscherstraat en de Hobbemalaan een spectaculair hippisch festijn.

Programma
De rest van het programma van Paardenmarkt 2014 Alblasserdam is hier te downloaden.