DSCF4763_Condoleanceregister (Medium)ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam heeft maandag 21 juli een condoleanceregister geopend voor de slachtoffers van de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines. Het condoleanceregister ligt in de centrale hal van het gemeentehuis en kan op maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 16.30 uur worden getekend.

Bestuur
Op maandagochtend tekenden wethouders Dorien Zandvliet en Arjan Kraijo het condoleanceregister namens het gemeentebestuur. “Wij vinden het belangrijk dat Alblasserdammers in hun nabije omgeving hun betrokkenheid kunnen tonen. Met dit condoleanceregister bieden wij die gelegenheid.”

Online
Alblasserdammers die niet in de gelegenheid zijn het gemeentelijk condoleanceregister te tekenen, kunnen via het landelijke condoleanceregister op www.condoleance.nl uiting geven aan hun medeleven.

Neergestort
De Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 stortte op 17 juli 2014 neer in de nabijheid van het Oost-Oekraïense dorp Hrabove in de oblast Donetsk, in een gebied waar een pro-Russische opstand gaande is. Aan boord bevonden zich 15 bemanningsleden en 283 passagiers, waarvan 193 met de Nederlandse nationaliteit. Er zijn geen overlevenden. Algemeen wordt verondersteld dat het vliegtuig uit de lucht is geschoten met een luchtdoelraket. Wie het toestel uit de lucht schoot, staat nog altijd niet vast. Obama is in zijn bewoordingen harder dan Rutte, en wijst in de richting van de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne. Zij worden bewapend door Rusland, stelt Obama, en de raket werd afgevuurd vanuit het gebied waar zij de leiding hebben.

DSCF4763_Condoleanceregister (Medium)