DSCF6127STREEFKERK – Zondagmiddag 20 juli 2014 is in de het water van de Lek bij Streefkerk het stoffelijk overschot gevonden van het 16-jarige meisje dat sinds vrijdagmiddag vermist werd. Rijkswaterstaat en de politie zochten zondag opnieuw op het water naar het vermiste meisje uit Streefkerk. Rond 15 uur zagen agenten aan wal een vrouw die druk stond te gebaren en te wijzen. Op haar aanwijzingen vonden de agenten een stoffelijk overschot.

Gedurende de middag vond uitgebreid en zorgvuldig onderzoek plaats om de identiteit van het lichaam vast te stellen. Daaruit bleek dat het ging om het vrijdag verdronken meisje uit Streefkerk.

Het meisje was vrijdag met haar 21-jarige zus aan het pootjebaden toen zij weggleed en door de stroming werd gegrepen. Haar zus die haar hand vasthield, werd ook onder water getrokken, maar kwam weer boven.

De hulpdiensten (twee aangrenzende veiligheidsregio’s, KNRM, brandweer, Rijkswaterstaat en politie) startten direct een grote zoekactie. Hierbij werden boten, duikers en helikopters ingezet.

Na twee uur zoeken was er geen hoop meer dat het meisje levend gevonden zou worden. Daarom staakten de brandweer en de KNRM hun zoektocht. Rijkswaterstaat en de politie zochten zaterdag en zondag nog verder.

Foto: Willem de Wolf.