IMG_4381 (Medium)ALBLASSERDAM -Paard Pinky, 24 jaar oud, heeft op het Cortgene in Alblasserdam de nieuwe website van de Paardenmarkt geopend. Het paard, dat werd bereden door Eva Struis, moest met het hoofd tegen een suikerklontje tikken. Op de nieuwe site staan onder meer het programma, de geschiedenis, informatie over de verloting, oud beeldmateriaal en de sponsoren. De Paardenmarkt is ook actief op Facebook.

Bert de Haan van het Paardenmarktcomité vertelde dat er vooraf stevig was gediscussieerd over het al dan lanceren van een eigen site. “”We organiseren de Paardenmarkt al honderden jaren zonder een website. Er ging dus wel een discussie aan vooraf of het wel nodig was om ook online aanwezig te zijn,” vertelde de Haan.

Reünie
“Nu is het ook zo dat de Alblasserdamse Paardenmarkt voor veel mensen een soort reünie is. Mensen die al lang niet meer in het dorp wonen, komen hierheen om elkaar te ontmoeten. Voor hen is het handig om even op internet op te zoeken wanneer de markt wordt gehouden. Verder worden er op de site oude foto’s van de Paardenmarkt geplaatst,” aldus De Haan.

Pinky
Paard Pinky, die de website officieel lanceerde, werd 22 jaar geleden door iemand gewonnen op de Paardenmarkt en daarna doorverkocht aan de manege van Willy Baan in de Polderstraat.

Programma
Op woensdag 23 juli 2014 vindt de jaarlijkse Sint Jacobus Paardenmarkt plaats in en rondom de Kerkstraat in Alblasserdam. De markt begint ’s morgens om 8.00 uur. Op de markt zijn paarden, pony’s en kraampjes. Ook rijdt er een paardentram. Eigenaren van pony’s en paarden krijgen een premie om hun dieren op de markt te laten zien. Voor een paard is dit €15,-, voor een pony €10,-. Er is onder de aanvoerders van de paarden en pony’s een verloting van kleine geldprijzen. Het complete programma van Paardenmarkt 2014 Alblasserdam is hier te downloaden.

De nieuwe website is hier te vinden: Paardenmarkt-alblasserdam.nl. De site is gemaakt door Fastforwaard.nl.

IMG_4364 (Medium)

IMG_4364 (Medium) IMG_4374 (Medium) IMG_4381 (Medium) IMG_4385 (Medium) IMG_4404 (Medium) IMG_4411 (Medium) IMG_4417 (Medium) IMG_4431 (Medium)