staatslotALBLASSERDAM – Nederland heeft er sinds donderdag 10 juli 2014 vijf multimiljonairs bij. Bij de trekking van de Staatsloterij viel de Jackpot van 27,5 miljoen euro op lotnummer HC 01183. Dit lotnummer is als vijf 1/5 Staatsloten verkocht, waarmee vijf spelers elk een vijfde deel van de Jackpot winnen: 5,5 miljoen euro belastingvrij. Één van deze loten blijkt te zijn gekocht bij Primera in het Makado in Alblasserdam. Wie het winnende lot kocht, is tot nog toe niet bekend. Dinsdag komt een delegatie van de Staatsloterij naar het Damdorp om een feestje te vieren in het winkelcentrum.

“Ik wil de winnaars van deze mooie prijs graag van harte feliciteren. Het is mooi dat de hoogste Jackpot van dit jaar wordt verdeeld onder vijf van onze spelers”, aldus Arjan van ’t Veer, prijswinnaar-begeleider van de Nederlandse Staatsloterij. De vijf winnende lotnummers zijn verkocht in Amsterdam, ’s-Gravenhage (2x), Alblasserdam en een verkooppunt in Noord Holland. De miljonairsteller voor 2014 staat na de trekking van 10 juli op negen. Op 10 augustus is de eerstvolgende reguliere trekking van de Staatsloterij. De Jackpot staat dan op 7,5 miljoen euro.  De kans dat de Jackpot dan valt is 1 op 7.

Alle geldprijzen van de Staatsloterij worden belastingvrij uitgekeerd en worden uitsluitend getrokken uit verkochte loten. De Staatsloterij keert minimaal 60% van de inleg van de spelers uit aan prijzengeld en heeft daarmee het hoogste uitkeringspercentage van alle Nederlandse loterijen.