IMG_5472 (Medium)ALBLASSERDAM – Het is was maandag 7 juli 2014 precies vijftig jaar geleden dat Philip Ham (75) en Maja van As (72) uit Alblasserdam elkaar het jawoord gaven in Gouda. Burgemeester Bert Blase ging 8 juli bij het echtpaar, dat langs de Plantageweg woont, op bezoek om de twee te feliciteren met hun jubileum. Hij overhandigde daarbij als cadeau een boek over Kinderdijk.

Na het trouwen konden Philip en Maja inwoning krijgen in Rotterdam. Daar maakten zij, omdat het in die tijd heel lastig was om een eigen onderkomen te krijgen, gretig gebruik van. Na verloop van tijd, toen de criminaliteit en overlast toe begon te nemen, verhuisden de Alblasserdammers naar Capelle aan den IJssel en later naar Delft. In 2004 verhuisden zij naar Alblasserdam. Het echtpaar kreeg drie kinderen. Twee zoons en één dochter. Één van de zoons is zo’n vijftien jaar geleden plotseling overleden. Het stel, dat elkaar ooit ontmoette in Gouda, heeft inmiddels tien kleinkinderen.

Philip werkte jarenlang bij TNO in Delft. Zijn vrouw zorgde voor de opvoeding van de kinderen. Het jubileum is afgelopen week gevierd met een boottocht.

IMG_5472 (Medium)

IMG_5470 (Medium)