toiletrollenactieALBLASSERDAM – Deze week wordt in Alblasserdam een grootscheepse huis-aan-huis toiletpapieractie gehouden om geld op te halen voor een preschool in Mozambique. Deze preschool is onderdeel van het werk van Wiebe en Gerdine van Horssen. De organisatie van deze toiletpapieractie is net als voorgaande jaren in handen van hun thuisfrontcommissie.

Wiebe (29) en Gerdine (31) van Horssen zijn sinds april 2010 uitgezonden naar Milange, Mozambique. Zij weten zich door God geroepen om de mensen in dit door armoede geteisterde gebied te helpen. Milange District is ongeveer half zo groot als Nederland en heeft circa 750.000 inwoners. Tot 1992 heeft een burgeroorlog gewoed, die diepe sporen heeft achtergelaten. Het sterftecijfer ligt hoog door onder andere HIV/aids en slechte gezondheidszorg. Ongeveer de helft van de bevolking van Milange District is jonger dan 15 jaar. Daarom willen Wiebe en Gerdine zich in hun werk richten op de kinderen en jongeren. Zij hebben de toekomst.

Dit doen Wiebe en Gerdine onder andere door in samenwerking met een lokale organisatie de werkgelegenheid te stimuleren door middel van landbouwprojecten onder jongeren. Ook richten zij zich op het opzetten en ondersteunen van prescholen. De huidige actie wordt gehouden ter ondersteuning van de prescholen.

Voorgaande jaren hebben heeft de thuisfrontcommissie Alblasserdam met succes van toiletpapier kunnen voorzien. “Ook dit jaar komen we graag bij u langs. Toiletpapier heeft iedereen nodig. En, er is geen houdbaarheidsdatum,” aldus de TFC.

Voor meer informatie over de werkzaamheden van Wiebe en Gerdine kunt u kijken op www.novorebento.nl. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u mailen naar hometeam@novorebento.nl.