Brug alblasserdam springen zwemmenALBLASSERDAM – Raadslid Peter Sterrenburg (ChristenUnie) heeft dinsdag 8 juli 2014, tijdens de gemeenteraadsvergadering in Alblasserdam, aandacht gevraagd voor het feit dat er tijdens mooi weer fietsen gestald staan op de Witte Brug tussen de Kerkweg / het Kortland en het Buitenpad in Alblasserdam. Die fietsen worden daar neergezet door mensen die een duik nemen in het Nieuwe Waterschap. De fietsen en mensen op de brug zorgen volgens Sterrenburg voor gevaarlijke situaties, doordat de doorgang deels wordt belemmerd. Elkaar passeren wordt daardoor soms lastig.

“Het is een drukke verbinding en we zouden het daarom fijn vinden als er maatregelen genomen worden. Er is namelijk voldoende ruimte om voor of na de brug de fiets te stallen,” aldus Sterrenburg.

Burgemeester Bert Blase beloofde de situatie binnen het college te bespreken. “We bezien of we hier een oplossing voor kunnen vinden. Die oplossing wil ik niet meteen zoeken in de handhavingssfeer. We laten binnenkort weten of er een mogelijkheid is om dit probleem op te lossen en zo ja wat dat dan is.”