Fietsers-op-de-dijk-in-Alblasserdam-bij-ondergaande-zonALBLASSERDAM – Als gevolg van asfalteringswerkzaamheden is de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam in juli tweemaal enkele dagen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vanaf dinsdag 15 juli om 7.00 uur is de weg 24 uur per dag volledig afgesloten tot en met vrijdagavond 18 juli. Van maandag 21 tot en met woensdag 23 juli is de Oost Kinderdijk tussen 7.00 en 19.00 uur afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Blokweerweg, Van Hogendorpweg, Rijnstraat en het Zwarte Paard. Voetgangers en fietsers kunnen het werk wel passeren.

Verkeersregelaars
De gemeente Alblasserdam zet verkeersregelaars in. Alleen bewoners, noodzakelijk bestemmingsverkeer en hulpdiensten hebben tijdens de afsluiting toegang tot het werkvak. Zij zijn door de aannemer van de afsluiting op de hoogte gesteld.

Inrichtingsplan Dijklint
De werkzaamheden komen voort uit het ‘Inrichtingsplan Dijklint’ dat de gemeente vorig jaar met direct belanghebbenden heeft opgesteld om de veiligheid en de leefbaarheid langs het Dijklint te bevorderen. De gemeente laat trottoirs en parkeerplaatsen vernieuwen, nieuwe op- en afritten van het fietspad op de dijk aanleggen en een nieuwe asfaltdeklaag en wegmarkering aanbrengen. In augustus zullen ook de geplande werkzaamheden aan de West-Kinderdijk worden uitgevoerd. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind augustus 2014 gereed.