foto 1 (Medium)ALBLASSERDAM – In groep 8 van basisschool De Boeg in Alblasserdam houden alle kinderen een spreekbeurt over een onderwerp wat hen interesseert, maar waarvan zij en de kinderen in de klas ook veel kunnen leren. Vrijdag 4 juli was het de beurt aan Glenn de Jong. Hij hield zijn spreekbeurt over scheepswerf IHC Merwede, dat inmiddels Koninklijke IHC heet. In de klas vertelde hij over verschillende werkzaamheden die worden verricht binnen het bedrijf. Glenn hield het niet bij zijn presentatie in de klas, maar nam samen met de klas een kijkje achter de schermen bij IHC in Kinderdijk genomen.

“Nadat iedereen zijn helm en oranje hesje in ontvangst had genomen voor de veiligheid, vertrokken we op de fiets naar het opleidingscentrum van IHC. Hier kunnen MBO’ers intern een opleiding volgen, zodat zij aan het eind van deze opleiding helemaal klaar zijn om te starten als werknemer van IHC,” aldus juf Carla Gelderblom van De Boeg.

In kleine groepjes heeft de hele klas een rondleiding gekregen over het terrein van IHC. Verschillende apparaten zijn getoond, die gebruikt worden in het voorproces van de scheepsbouw en uiteindelijk mocht er ook een kijkje genomen worden in de hal waar de schepen worden gebouwd. Juf Carla: “Dit was erg indrukwekkend. Dankzij Glenn en IHC hebben we een hele leerzame en leuke ochtend gehad.”

Tekst en foto’s: Carla Gelderblom.

foto 1 (Medium)

foto 2 (Medium) foto 3 (Medium) foto 4 (Medium)