glasvezelkabelALBLASSERDAM – In Alblasserdam wordt, mede dankzij de gemeente, binnen twee jaar een glasvezelnetwerk aangelegd, waardoor inwoners gebruik kunnen maken van (veel) sneller internet dan zij nu gewend zijn. Wethouder Peter Verheij zette zich in de afgelopen maanden in om dit voor elkaar te krijgen. Hij vertelt: Alblasserdam wil een aantrekkelijk dorp zijn om te wonen. De aanwezigheid van een glasvezelnetwerk vergroot die aantrekkelijkheid voor bestaande en nieuwe inwoners. Vanuit de samenleving bleek namelijk dat er behoefte is aan een glasvezelnetwerk in ons dorp.”

De gemeente sluit een overeenkomst met ‘netwerkaanlegger’ Reggefiber. “Om de aanleg mogelijk te maken zal in 2015 een samenwerkingsovereenkomst met netwerkbeheerder Reggefiber worden gesloten waarin afspraken over kostenvergoedingen worden vastgelegd,” aldus Verheij.

In het totaal wordt er zo’n 72 kilometer glasvezelkabel aangelegd in het Damdorp.

Onlangs werd de site tekenvoorglasvezel.nl/Alblasserdam/ gelanceerd. Op die site kunnen mensen middels een handtekening te kennen geven dat zij glasvezel willen in Alblasserdam. Er zijn er tot nog toe zo’n 500 handtekeningen gezet.