wielerronde ALblasserdamALBLASSERDAM – Op woensdag 23 juli 2014 wordt de 55e Ronde van Alblasserdam gehouden. Tientallen wielrenners doen die dag mee aan de wedstrijd. De organisatie laat woensdag weten dat Marianne Vos (meervoudig Wereld- en Nederlands Kampioen én Olympisch Kampioen op de weg), Ellen van Dijk (meervoudig Nederlands Kampioen – en Europees Kampioen tijdrijden én Wereld Kampioen Tijdrijden op de weg) en de huidige Nederlands Kampioen op de weg Iris Slappendel aan de start zullen verschijnen.

De Rabo Paardenmarktronde van Alblasserdam is al jaren een bekend begrip in Alblasserdam en omstreken. Dit geldt zowel voor de renners zelf als voor de inwoners van Alblasserdam. Renners komen voor de ambiance en om een supersnel technisch rondje af te leggen . Voor de inwoners van Alblasserdam is er behalve het kijkplezier een groot ons-kent-ons gehalte.

Schepte bovenop
“De Rabo Paardenmarkt ronde heeft in de afgelopen jaren altijd kunnen bogen op een goed gevuld deelnemersveld. Zelfs Lance Armstrong heeft onze ronde aangedaan. Dit jaar doen we daar nog een schepje boven op door de deelname van onder andere Marianne Vos en Ellen van Dijk,” vertelt Peter van Breemen, voorzitter van het wielercomité.

Aanrader
De damesronde wordt dit jaar voor de veertigste keer afgelegd. Voor die gelegenheid is niet alleen Marianne Vos uitgenodigd, maar ook de allereerste Wereldkampioen (2x) en Nederlands Kampioen (20x) Keetie van Oosten-Hage. Zij zal het startschot bij de dames geven. “Om het feest dit jaar helemaal compleet te maken wordt de ronde afgesloten met een dernykoers voor dames. Een waar kijkspektakel. Wij raden iedere Alblasserdam aan om hier naar te komen kijken. Zowel Vos, Van Dijk als Slappendel zullen van start gaan bij de dernykoers, ” aldus voorzitter Van Breemen.

Recordaantal Alblasserdammers
Tot slot doet dit jaar een recordaantal Alblasserdammers mee. Dit zijn: Andy Barendregt, Marco van Vlijmen en Roosmarijn van Breemen.

Programma
Het programma van 23 juli is inmiddels bekend en ziet er als volgt uit:
– 12.00 uur Sportklasse (50 KM)
– 13.45 uur Elite-vrouwen/Beloften-vrouwen/Amateur-vrouwen (65 KM)
– 16.00 uur Elite-mannen/Beloften mannen (100 KM)
– 18.30 uur Dernykoers Elite-vrouwen/Beloften-vrouwen/Amateur-vrouwen

Website
Op de vernieuwde website www.rondevanalblasserdam.nl is binnenkort meer informatie beschikbaar over de ronde en de deelnemers.