zaagALBLASSERDAM – Een 24-jarige medewerker van Bouwmarkt Hornbach in Alblasserdam is maandag 30 juni 2014 tijdens een zaagongeval een deel van zijn middelvinger kwijtgeraakt. De man was bezig met een zaagopdracht in het bedrijf aan de Kelvinring en kwam door nog onbekende oorzaak met zijn middelvinger tegen het draaiende zaagblad. “De vinger is tot aan de knokkel verloren gegaan,” laat Michel van Slingerland van Hornbach Nederland weten.

Na het ongeval kwam een ambulance ter plaatse om de man hulp te bieden. In het ziekenhuis wordt gekeken wat er aan gedaan kan worden om de schade zoveel mogelijk te beperken en de rest van de vinger zo snel mogelijk te laten herstellen. De 24-jarige zal daarna, als dat nodig is, door Hornbach worden begeleid bij zijn werkzaamheden.

Een klant die erbij was toen het incident plaatsvond, is inmiddels door Hornbach bedankt. “We zijn die klant heel dankbaar voor zijn geboden hulp,” aldus Slingerland. Hoe het ongeval kon plaatsvinden, wordt nog onderzocht.