ALBLASSERDAM – In 2013 zijn er 218 zogenoemde ‘hufterboetes’, met een totaalbedrag van 25.380 euro, uitgeschreven in Alblasserdam. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws op basis van gegevens van het CJIB. Een ‘hufterboete’ is een prent die door de politie wordt gegeven aan mensen die zich asociaal gedragen. Denk daarbij aan bumperkleven, hondenpoep niet opruimen, dronkenschap en wildplassen. In het overzicht van RTL is per gemeente opgenomen waar de boetes voor uitgeschreven werden.

Alblasserdam
In Alblasserdam ging het in 2013 om 171 boetes voor hufterig gedrag in het verkeer. 19 keer werd er een boete uitgeschreven voor rijden zonder rijbewijs, 8 keer voor dronkenschap, 7 keer voor baldadigheid en 13 keer voor het parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats.

Molenwaard
In de gemeente Molenwaard werden in 2013 in het totaal 332 boetes uitgeschreven voor een totaalbedrag van 43.655 euro. 15 boetes waren voor baldadigheid. 12 voor dronken in het verkeer. 7 voor dronkenschap. 0 voor hondenpoep. 227 voor hufterig gedrag in het verkeer. 25 voor het parkeren op een plek voor een gehandicapte. 17 voor het rijden zonder rijbewijs. 10 voor vervuilen en 19 boetes voor wildplassen.