IMG_3137 (Medium)ALBLASSERDAM – Kinderen uit groep 7 van basisschool De Boeg in Alblasserdam hebben in de afgelopen week een eigen verkoping georganiseerd. Een klaslokaal was omgebouwd tot restaurant, waar klanten wat konden eten en drinken. Ruim 150 mensen bezochten het klaslokaal. Binnen een uur was al het eten op en was er 334,50 euro opgehaald. De opbrengst gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

Evi Boon, één van de leerlingen vertelt: ” Omdat de moeder van Tycho Daas meedoet aan Homeride en geld inzamelt voor het Ronald mc Donald Kinderfonds ben ik met mijn klas een sponsoractie gestart. Mensen konden wat eten en drinken en er trad een bandje op. Verder konden mensen spelletjes doen en zich laten schminken.”

850 deelnemers
De karavaan van de Homeride voor het Ronald McDonald Kinderfonds, waar de Ingrid Sparreboom, moeder van Tycho in meereed, trok afgelopen zaterdag met maar liefst 850 wielrenners en natuurlijk al zijn begeleiders door het land. Tussen 01.30 en 05.30 uur reden de deelnemers langs Alblasserdam en Papendrecht. De deelnemers finishten binnen 24 uur in Maastricht. De deelnemers fietsten voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De tocht staat symbool voor wat kind en ouders doormaken en symbool voor de 1600 vrijwilligers van het Kinderfonds die, zeven dagen per week 24 uur per dag klaarstaan en op die manier vijfduizend gezinnen met een ernstig ziek kind te ondersteunen.

Homeride
HomeRide is een fondsenwervende wielertocht georganiseerd door het Ronald McDonalds Kinderfonds. Een wielertocht van Groningen naar Maastricht, 500 kilometer in 24 uur. Het Kinderfonds zorgt er voor dat ouders van ernstig zieke kinderen dicht bij hun kind een onderkomen hebben op loopafstand. Het Kinderfonds heeft in Nederland vijftien huizen, acht huiskamers in ziekenhuizen, daar is het ziekenhuis even geen ziekenhuis. Daarnaast vier vakantiecentra waar zieke- en gehandicapte kinderen een onbezorgde vakantie kunnen vieren.

homeride-start-2014 (Medium) IMG_3069 (Medium) IMG_3072 (Medium) IMG_3081 (Medium) IMG_3088 (Medium) IMG_3090 (Medium) IMG_3093 (Medium) IMG_3100 (Medium) IMG_3102 (Medium) IMG_3109 (Medium) IMG_3126 (Medium) IMG_3135 (Medium) IMG_3137 (Medium)