IMG_3409 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – De recherche en forensische opsporing van de politie hebben in de afgelopen week grondig onderzoek gedaan in Nieuw-Lekkerland naar aanleiding van een tip over een mogelijk babylijkje in een achtertuin van een woning aan de Middelweg. Het meisje zou in de achtertuin zijn begraven door een voormalig bewoonster van één van de sloopwoningen. De voor -en achtertuin werden afgegraven en ook rondom de schuur werd gezocht. De zoektocht leverde tot nog toe niets op en dat is volgens een oud-buurvrouw niet gek: “Er ligt echt niets daar in de tuin. Sterker nog: ze is toen niet eens zwanger geweest. Het hele verhaal is verzonnen en dat babylijkje wordt nooit gevonden,” vertelt de ex-Nieuw-Lekkerlander.

Foetus
Het verhaal gaat dat de voormalige bewoonster een jaar of zeven geleden na vijf maanden zwangerschap een doodgeboren kindje heeft gekregen. Die foetus, die in één hand paste, zou in een doosje in de achtertuin begraven zijn. Bij een aantal mensen was dit verhaal bekend en afgelopen week werd de politie door één van deze mensen hierover getipt. De Nieuw-Lekkerlandse vrouw werd naar eigen zeggen maandag van haar bed gelicht en verhoord. Bij de politie gaf zij aan zich van geen kwaad bewust te zijn. Zij vermoedt zelf dat de foetus al is verteerd of weggegooid door de bewoners die na haar in het huis kwamen wonen. Inmiddels is de vrouw weer thuis in afwachting van een reactie van het Openbaar Ministerie.

Geen uitspraken
Hoewel de vrouw ‘of the record’ wil vertellen wat er precies is gebeurd, heeft zij van haar advocaat een verbod gekregen om er openlijk over te praten. Ook de advocaat zelf wil het verhaal nog niet toelichten. “Zolang de politie onderzoek doet, doen wij hier geen uitspraken over,” aldus advocaat E. van den Oudenaller.

Lieve vrouw
Buurtbewoners spreken van een ‘lieve vrouw, met het hart op de juiste plek’. “Maar ze is soms ook wel een beetje een vreemd en heeft psychische hulp nodig,” vindt één van hen.

Aandacht
Een andere buurvrouw vult aan: “Zij heeft het moeilijk en kiest er soms voor om aandacht te vragen. Ik weet honderd procent zeker dat zij toen niet zwanger is geweest, geen miskraam heeft gehad en ook geen foetus heeft begraven. Zij is zelf wel in dat verhaal gaan geloven, maar het is echt verzonnen.”

Geen mededelingen
De politie wil nog steeds geen inhoudelijk commentaar geven op het verhaal. Ook is vanuit de politiekant nog niet bevestigd dat er inderdaad naar een doodgeboren kindje is gezocht. “Lopende het onderzoek, doen wij geen mededelingen,” laat een persvoorlichter desgevraagd weten.

Afronding
De verwachting is dat de politie de komende week het onderzoek afrondt en dan wel met meer informatie komt.

IMG_3409 (Medium)

IMG_3381 (Medium) IMG_3411 (Medium)