DSCF5978 (Medium)BLESKENSGRAAF – Een 88-jarige man uit Alblasserdam is zaterdagmiddag 28 juni met zijn auto uit de bocht gevlogen in Bleskensgraaf. Hij reed een hek omver en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De man raakte bij het ongeval, dat net na 13.45 uur plaatsvond op de Geerweg in Bleskensgraaf, niet gewond. Hoe het ongeluk kon gebeuren is voor de Alblasserdammer een raadsel. Het lijkt er op dat hij op de kruising rechtdoor is gereden en pas op het laatste moment heeft geremd.

Vlak na het ongeval vertelde de man: “Sinds m’n 65ste heb ik mijn rijbewijs. Nog nooit heb ik een boete of ongeluk gehad, en nu dit…” Voor het feit dat hij, op een weg waar hij vaker rijdt, uit de bocht vloog, kon de man geen verklaring geven. Zijn rijbewijs mocht hij behouden maar de politie licht wel het CBR in over het ongeval. Door het CBR zal vervolgens worden beslist of de Damdorper zijn rijbewijs alsnog kwijt raakt.

De auto is meegenomen door een bergingsbedrijf.

Foto’s en tekst: Willem de Wolf.

DSCF5978 (Medium)

DSCF5970 (Medium) DSCF5972 (Medium)