Prins bakker groeneboer van der rheeALBLASSERDAM – Zaterdag 28 juni 2014 is de laatste dag dat groenteboer Van der Rhee in Alblasserdam geopend is. Aan het einde van de middag wordt de winkel gesloten en komt er na dertig jaar een einde aan de groentezaak op het Scheldeplein. Eigenaar Bert van der Rhee gaat binnenkort aan de slag als keurmeester bij een groente -en fruitbedrijf in Barendrecht en vader Hans van der Rhee (73) gaat met pensioen. De winkelruimte die op het Scheldeplein vrijkomt, wordt overgenomen door ‘buurman’ Banketbakkerij Prins.

“Ik was al jaren op zoek naar meer ruimte, maar wilde wel graag de bakkerij en de winkel bij elkaar houden. Deze uitbreiding is voor ons een uitdaging die veel kansen biedt,” vertelt bakker Edwin Prins.

Oktober
In september is de officiële overdracht van de sleutel. Daarna zal de winkel van Van der Rhee bij het pand van Prins getrokken worden. Het is de bedoeling dat, na een stevige verbouwing, het nieuwe gedeelte in oktober operationeel is.

Glas
“Het winkeloppervlak wordt niet uitgebreid, maar de productie van de bakkerij wel. Aan de voorkant komt glas, zodat mensen kunnen zien wat voor moois we hier maken. Dat past bij deze tijd. Aan het einde van het jaar komt er een loketfunctie bij voor de oliebollenverkoop. Verder krijgen we meer koelcapaciteit, een aparte ruimte voor gebak en chocola en een kantine,” aldus Prins.