Uitreiking CEWE Photo Awards in Madurodam, 21 juni 2014. Foto Coopr / Marco De SwartALBLASSERDAM – Uit ruim 1.800 inzendingen heeft Peter Lodder uit Alblasserdam een derde plek bij de fotowedstrijd ‘Made in Holland’ veroverd. De wedstrijd werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door CEWE Nederland. Afgelopen weekend nam hij zijn prijs, een midweek Texel voor vier personen, vol trots in ontvangst tijdens de feestelijke uitreiking in Madurodam. Zijn foto ‘Molens van Kinderdijk in de Mist’ is zeer positief ontvangen door de jury.

Blij
Peter Lodder is ontzettend blij met het winnen van de derde prijs: “Ik had het niet verwacht en ben hartstikke blij dat ik derde ben geworden. Met bijna tweeduizend inzendingen is dat wel iets om trots op te zijn. Wij kijken uit naar de midweek in Texel. Mijn vrouw is daar al vaak geweest en kan mij alle mooie plekjes laten zien, dus dat is heel leuk.”

Over de totstandkoming van de foto vertelt Lodder: “Op weg naar een bruiloft reed ik langs de Kinderdijk en daar zag ik dit beeld. De molens kwamen precies mooi boven de mist uit, dus dat moest ik vastleggen. Toen ben ik even gestopt en heb ik de foto gemaakt.”

‘Made in Holland’
Om kans te maken één van de 10 winnaars te worden in de ‘Made in Holland’ fotowedstrijd konden mensen vanaf 14 april hun foto insturen waarop een van de typisch Hollandse aspecten van ons land op een bijzondere en originele manier is vastgelegd. De wedstrijd heeft een stormvloed aan kwalitatief hoogwaardige foto’s opgeleverd, in totaal zijn er ruim 1.800 foto’s ingestuurd. Een vakjury, bestaande uit Sander Poppe (Professioneel landschapsfotograaf), Baudouin Verschueren (Managing Director bij CEWE Benelux), Hans Kluppel (Redacteur Zoom.nl), Jan-Willem Verschuuren (General Director bij Sigma Benelux) en Marius van Pijpen (Fotografiedocent), heeft uit de 100 genomineerden 10 winnaars gekozen gebaseerd op de kwaliteit en originaliteit van de foto’s. De prijs werd uitgereikt door Wendy Pasop, Brand Manager CEWE Nederland.

Uitreiking CEWE Photo Awards in Madurodam, 21 juni 2014. Foto Coopr / Marco De Swart

De foto van Peter Lodder.

De foto van Peter Lodder.