Paard te water Nieuw-Lekkerland2 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Brandweer Nieuw-Lekkerland heeft woensdagmiddag 25 juni een 8-jarige paard uit het water gehaald. Voorbijgangers zagen rond 15.45 uur het paard in een sloot bij landgoed Schoonenburgh  in Nieuw-Lekkerland liggen en belden de brandweer. Ook de verzorgster van het dier werd in kennis gesteld. De brandweermannen brachten een brandslang achter het paard aan en na enkele pogingen kwam het dier in beweging. Spits, de jongste van de zes paarden op het weiland, had nog genoeg energie en kon al snel op de kant worden getrokken.

“De paarden staan hier nu al vier jaar en het is de eerste keer dat er één in het water ligt. Het verbaast me niet dat juist Spits in het water  terecht is gekomen. Hij is erg dominant. Echt iets voor hem om te water te raken,” vertelde Nancy de paardenverzorgster. Nancy was zo blij met de hulp van de brandweerlieden, dat zij hen heeft getrakteerd op gebak.

Tekst: Willem de Wolf. Foto’s: Niels van Loon en Willem de Wolf.

Paard te water Nieuw-Lekkerland2 (Medium)

Paard te water Nieuw-Lekkerland (Medium) Paard te water Nieuw-Lekkerland2 (Medium) Paard te water Nieuw-Lekkerland3 (Medium) SONY DSC Paard te water Nieuw-Lekkerland6 (Medium)