IMG_2664 (Medium)ALBLASSERDAM – “Geef alle verenigingen in Alblasserdam evenveel subsidie.”, “Leg een visvijver aan.”, “Zorg voor meer activiteiten op zondag.”. Het is een kleine greep uit de tientallen ideeën en tips die het winkelend publiek zaterdag 21 juni in winkelcentrum Makado in Alblasserdam meegaf aan de twee nieuwe wethouders Arjan Kraijo en Dorien Zandvliet en burgemeester Bert Blase. De tips werden opgeschreven op blaadjes en vervolgens opgeplakt op een ‘ideeënmuur’. Na twee uur was de muur bijna vol. “Dat we zoveel tips zouden krijgen, hadden we niet verwacht,” vertelde Blase na afloop.

Iedereen
De komende tijd gaat het college met de ideeën aan de slag. Waar mogelijk wordt het verwerkt in het nieuwe collegeprogramma, dat inmiddels is omgedoopt tot ‘samenlevingsagenda’. “Want,” zo zegt Blase, “Het gaat over ons allemaal. We willen daarom graag de hele Alblasserdamse samenleving betrekken bij het maken en uitvoeren van de plannen. Ook mensen die niet vanzelfsprekend bij de politiek betrokken zijn.”

Praktische ideeën
De afgelopen zes weken voerden de wethouders al veel gesprekken met ondernemers, maatschappelijke organisaties en andere partners. De suggesties van het winkelend publiek is daar volgens het college een goede aanvulling op. Blase: “Het ene idee is makkelijker uitvoerbaar dan het andere. We hebben veel praktische ideeën gekregen. Zo vroeg een jongen om een hegje om het voetbalveld naast De Loopplank, zodat de bal niet zo snel in de sloot zou rollen. Een ander vroeg om een wachthokje bij de Waterbus, zodat reizigers beter beschermd zijn tegen weer en wind. Dat laatste idee gaan we als gemeente waarschijnlijk niet zelf uitvoeren, maar we kunnen wel contact leggen met degene die daar over gaat. Het gaat er om dat Alblasserdam leuker, mooier, beter en veiliger wordt.”

Inspiratie
De twee nieuwe wethouders, waren net als de burgemeester, blij met de ‘oogst’. “Het was goed om zoveel betrokken Alblasserdammers te ontmoeten op het Makado. Ik heb veel ideeën en inspiratie opgedaan. Veel dank!,” laat wethouder Dorien Zandvliet weten. Haar collega Kraijo schreef na afloop op zijn Twitteraccount: “We hebben een goede oogst aan ideeën voor Alblasserdam. Dank voor de betrokkenheid en openhartigheid.”

Gemeenteraad
De suggesties worden in de laatste week van juni verwerkt waarna de Samenlevingsagenda nog voor de zomervakantie wordt aangeboden aan de gemeenteraad.

IMG_2664 (Medium)

IMG_2659 (Medium) IMG_2670 (Medium) IMG_2676 (Medium) IMG_2680 (Medium) IMG_2692 (Medium) IMG_2697 (Medium)