20140621_132849ALBLASSERDAM – Muziekvereniging Apollo uit Nieuw-Lekkerland organiseerde zaterdag 21 juni 2014 een festival voor jeugd – en opleidingsgroepen. Diverse opleidingsorkesten uit de regio kwamen in actie. Zij speelden voor een 3-koppige jury een programma van ongeveer 25 minuten. Ook het opleidingsorkest van christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam deed mee met de stukken ‘Asia Rock’ en ‘Great Escape’. Daarmee werden de Alblasserdammers eerste.

“Heel lekker fris en enthousiasmerend hoe jullie spelen,” aldus jurylid Steven Favier. Ook de slagwerksectie van Solide werd geroemd om hun virtuositeit. Jurylid Harry Tazelaar vond zelfs dat het orkest wel toe was aan wat moeilijker repertoire. Nadat alle punten opgeteld waren bleek Solide 85 punten te hebben gescoord in de categorie beginners. Dit puntenaantal was binnen hun categorie het hoogste aantal en goed voor een eerste prijs. De leden van SDG zijn dan ook ontzettend trots op de prestatie die de jeugd geleverd heeft.

Soli (Medium)