IMG_2099 (Medium)ALBLASSERDAM – Op kinderboerderij De Plantage in Alblasserdam zijn deze week drie kinderen beloond met een knutselpakket en waardebon. De kinderen hadden tijdens het schaapsscheerdersfeest meegedaan met een kleurwedstrijd. De jury vond dat het drietal, te weten: Anna (4), Emma (4) en Ryan (9), de mooiste kleurplaten had gemaakt. Net na de uitreiking vertelde Jan de Kok, vrijwilliger op de kinderboerderij, dat het eigen té goed gaat met De Plantage.

“We krijgen steeds meer bezoekers, maar het aantal vrijwilligers groeit niet mee. Hierdoor zitten we nu echt heel krap met de gastvrouwen en dierenverzorgers. We kunnen alle hulp goed gebruiken. Mensen denken wel eens dat je daar allerlei opleidingen voor moet hebben, maar dat is niet waar. Als je het belang van de kinderboerderij voor ogen hebt, is het al goed. Nu moeten we zelfs mensen teleurstellen. Zo kan er vandaag geen pony gereden worden, omdat we niet voldoende begeleiders hebben. De vrijwilligers lopen nu op hun tenen,” vertelt Jan de Kok.

Paar keer per maand
“En het is ook niet zo dat je hier heel veel uur aanwezig moet zijn. We zijn al geholpen als mensen hier één of twee keer maand aanwezig zijn,” vult Marjolein Laffeber aan.

Contact
De kinderboerderij is iedere week op woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Mensen die geïnteresseerd zijn en vrijwilliger willen worden, kunnen op die dagen langs bij de kinderboerderij voor meer informatie. Daarnaast is het mogelijk om contact op te nemen met Marjolein via het nummer 0625042573.

Verzorging
Verder is deze week de tuin van de kinderboerderij opgeknapt door Hoessein Rotbi van Florensis uit Zwijndrecht. Hij plantte zo’n tachtig planten in bakken. Tot slot wordt binnenkort een nieuwe konijnenflat geplaatst bij de kinderboerderij en kunnen Alblasserdammers, die op vakantie gaan, hun konijn of cavia langs brengen. Hun dier wordt tijdens hun afwezigheid, tegen vergoeding, verzorgd.

 

IMG_2073 (Medium) IMG_2084 (Medium) IMG_2088 (Medium) IMG_2099 (Medium)