IMG_3932 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – De kleuters van basisschool De Tuimelaar in Nieuw-Lekkerland, beleefde vrijdag 13 juni een bijzondere ochtend. Twee actieve hulpouders hadden namelijk een ‘112-dag’ georganiseerd. Er kwam een ambulance, politiewagen en brandweerwagen bij de school. In groepjes mochten de kinderen een kijkje nemen. Bij de politiewagen werd door wijkagent Floris Loman uitleg gegeven over alle attributen die er in de auto aanwezig zijn, zoals natuurlijk de handboeien maar ook een zwemvest en defibrillator. Hierna mochten de kinderen even in de politieauto zitten.

De brandweer legde uit hoe zij te werk gaan als ze naar een brand gaan, welke kleding en helm ze dragen, hoe de zuurstofmaskers werken en welke verschillende brandslangen er zijn. Ook de sirene ging even aan. Bij de ambulance konden de kinderen een pleisterdiploma halen door hun gewonde knuffel een pleister te geven.

Daarnaast was er een circuit met diverse spelletjes en werd er druk geknutseld aan een bedankje voor de politieman, brandweerman en ambulancebroeder. De kinderen hebben een superleuke ochtend gehad en veel geleerd over de hulpdiensten. Tekst en foto’s: Louisa Broens.

IMG_3910 (Medium) IMG_3913 (Medium) IMG_3918 (Medium) IMG_3920 (Medium) IMG_3921 (Medium) IMG_3922 (Medium) IMG_3929 (Medium) IMG_3930 (Medium) IMG_3931 (Medium) IMG_3932 (Medium) IMG_3935 (Medium) IMG_3936 (Medium) IMG_3937 (Medium)